24.04.2024

Na PYRFu jsme obhájili stříbro




Na jarní PYRF jsme se vyjeli s ambicí obhájit podzimní 2. místo, utkat se s těmi nejlepšími u nás a také s kvalitními soupeři ze zahraničí.

Základní skupinu jsme zvládli bez obdržených bodů po výhrách 7:0 nad Olympem, 5:0 nad berlínským béčkem, 5:0 na francouzským týmem Champagne a 5:0 nad Slávií.
V odpolední finálové skupině jsme porazili v těžkém zápase A tým z Berlína 2:1, kdy se nám podařilo otočit poločasové skóre 0:1. Kloubouk dolů před soupeřem, který hrál tvrdé a rychlé ragby, kdy přesně takové zápasy potřebujeme, aby se naši svěřenci posouvali dále.
Poté nás čekal další těžký zápas s Tatrou Smíchov, který jsme díky perfektní práci v obraně zvítězili těsně 1:0.
 
Tyto vítězství nás posunuli do finále celého turnaje, kde jsme se utkali se soupeřem z Říčan, který využil každé naší chyby a v zápase ve kterém nám nic moc nedovolil prohráváme 0:3 a bereme tedy opět 2. místo, což považuji za skvělý výsledek, zejména proto, že turnaj byl opravdu náročný jak herně, tak časově.
Finálový zápas nám nepřinesl vítezství, ale jasnou představu kde musíme během jara zapracovat a zlepšovat se, abychom mohli příště uspět.
 
AVE RCB
 
RN