23.04.2024

První díl mise Parabiago je úspěšně za námi




Začátkem ledna se pětice našich juniorů - Jirka Mynář, Ondra Rörig, Sára Dofková, Kuba Nešťák a Tibor Svída vydala do našeho partnerského klubu v Parabiagu na předměstí Milána na dvouměsíční zkušenou.
Plnoletí Jirka s Odrou bydleli sami v pronajatém apartmánu, o zbytek se staraly italské rodiny, kterým tímto ještě jednou děkujeme za péči a skvělý servis. Brzy se s nimi uvidíme v Brně na návštěvě.

Kluci a Sára studovali v italských školách, každy den odpoledne následoval trénink na hřišti, před ním hodinu a půl posilovna. V sobotu volno, v neděli zápas, Jirka s Odrou hráli za béčko mužů, Tibor, Kuba a Sára v týmech U18.

Celá akce byla prospěšná jak pro děcka, tak pro náš klub. Děcka si ověřila, že je normální, že všichni chodí na všechny tréninky a ti ambiciózní si přidávají extra, my, jako klub jsme dostali zpětnou vazbu, co můžeme dělat jinak a lépe.

V projektu vysílání juniorů do Itálie chceme pokračovat, v Parabiagu založili akademii pro talenty z celé Itálie. Během jara si upřesníme podmínky, za jakých se budeme moci zúčastnit a zájemce budeme informovat.

Sportovní agentura a cestovní kancelář Rörig&co.