29.04.2024

Náročný víkend na dvou frontách!




Minulý víkend jsme byli nuceni rozdělit kategorii U10 na dva tábory, protože naši trenéři byli v sobotu ve Vídni s A-Týmem. Tým Gray (C-Tým) vyrazil s trenérem Jirkou Mynářem do Ostravy, zatímco týmy Orange (A-Tým) a Black (B-Tým) se v neděli vydaly na turnaj do Čech na Pragovku.

RCB Gray – OSTRAVA (vedený Jirkou)

Tým byl zařazen do výkonnostní skupiny Basic, ale po skončení turnaje jsme si uvědomili, že jsme náš C-Tým mohli zařadit do skupiny Major (pro pokročilejší). Tým dokázal skvěle spolupracovat a hrát jako jedno tělo. Nebyly to akce pouze jednoho hráče, ale celého týmu. Jsme nadšení z úspěchu Graye v Ostravě, ale samozřejmě existuje spousta věcí, které budeme tréninkem zdokonalovat.

RCB Black – PRAGA (vedený Epikem)

Naše Pumy byly přihlášené do výkonnostní skupiny B, neboť v Praze mají 3 výkonnostní kategorie, a tak se nám B skupina zdála jako nejlepší možnost. Tým tvořilo mnoho nadějí, které mají potenciál postoupit do týmu Orange. První zápas jsme odehráli s Říčany. První poločas byl skvělý - rychlá podpora, kontinuální útoky, kontrarucky. Avšak ve druhé části zápasu nastoupil úplně jiný tým, který se propadl a hrál na úrovni nováčků v U8 (nic proti našim osmičkám), hráli jsme seskupení v hloučku, nedrželi jsme pozice a soupeř nás překonal individuálními akcemi. To nás nezaskočilo, jdeme dál. Následující zápas jsme hráli proti Pragovce. Tým se sice lépe sehrál než ve druhé části zápasu s Říčany, ale ve hře se objevovalo mnoho zbytečných chyb, které dávaly soupeři možnosti skórovat. Na hřišti byli pouze čtyři hráči ze šesti a to bylo znát. Nicméně jsme Pragovku dokázali individuálně překonat, ale určitě nechceme hrát tímto stylem. Poslední zápas byl proti Tatrovce. Konečně se objevil ten tým, který jsme si přáli vidět. Jedna smečka, která spolupracovala. Začali jsme více držet pozice a tempo hry jsme určovali my. Tým hrál kolektivně jak v útoku tak v obraně a výkonem mě nadchl. Máme však stále co zlepšovat.

RCB Orange – PRAGA (vedený Katkou a Peťou)

Sestava týmu Orange byla mírně pozměněna, neboť nám chybělo pár klíčových hráčů. Tým měl bohužel kvůli losování dva zápasy za sebou. Brali jsme to ale jako výzvu. Jako první jsme se střetli s hráči z Říčan. Byl to tvrdý boj, který nakonec skončil remízou. Pomalejší, silové a tvrdé rugby unavilo naše kluky natolik, že v následujícím zápase s Tatrou jsme přestali držet krok a přestali jsme pořádně skládat. Rychlá plynulá hra Tatry, podobná našemu stylu, nás zaskočila natolik, že jsme bohužel prohráli. Nicméně, jak správně řekla Katka: "Z koťátek se v posledním zápase s Pragou opět stali tygři," a měla pravdu. Kluci začali tvrdě bránit, což unavilo soupeře natolik, že se v obraně objevily mezery, které tygři dokonale využili. Tento turnaj nám ukázal, na čem musíme pracovat, abychom dokončili naši symfonii k dokonalosti.

Díky Pragovce za skvěle zorganizovaný turnaj, moc se nám u vás líbilo!

Tento víkend jsme byli se čtyřmi týmy v Petrovicích a stálo to za to!

Za RCB U10

Epic, Tomáš Budínský